Skin Health Alliance erkenning voor stomaproducten

  • 2/01/2024
  • Corporate, Continentiezorg, Stoma, Wond & huid

 

We zijn heel trots om te kunnen aankondigen dat de Hollister CeraPlus™-stomaproducten* en Dansac NovaLife TRE™-producten, stomahuidplaten en -hulpmiddelen, een Wereldwijde dermatologische accreditatie van de Skin Health Alliance (SHA) gekregen hebben. Iemand met een stoma krijgt met veel uitdagingen te maken, en één van de grootste uitdagingen is het behoud van de integriteit en gezondheid van de huid rond de stoma (de peristomale huid genoemd).  

Een aangetaste peristomale huid kan lekkages, irritatie en pijn veroorzaken, wat kan leiden tot negatieve gevolgen voor het sociale leven, een toename van zorgkosten en het aantal zorgbezoeken, en een aanzienlijke daling van de kwaliteit van leven1. Het gebruik van een stomaproduct dat is geaccrediteerd door de SHA kan een hogere mate van veiligheid en geruststelling bieden aan iemand met een stoma. 

Naast de huidige strenge veiligheidstests die onze producten ondergaan, betekent de SHA-accreditatie dat de Hollister CeraPlus-stomaproducten en Dansac NovaLife TRE-producten onafhankelijk zijn geverifieerd door een gespecialiseerd panel. Het gespecialiseerde panel van dermatologen en huidwetenschappers heeft erop gelet dat de Hollister CeraPlus-producten en Dansac NovaLife TRE-producten voldoen aan een uniek pakket veiligheids- en werkzaamheidscriteria van de SHA, waaronder de garantie dat de materialen en uiteindelijke formuleringen in overeenstemming zijn met de wettelijke normen2.  

Er zijn meldingen van voorvallen van peristomale huidcomplicaties tot wel 75 procent3, maar dit betekent niet dat huidproblemen een normaal onderdeel zijn van het leven met een stoma. De huid rond een stoma moet hetzelfde zijn als alle andere’ huid. Het doel van Hollister is om mensen die stomaproducten gebruiken, te helpen vanaf het begin van het gebruik een gezonde peristomale huid te behouden. 

Dankzij de innovatieve actieve huidplaktechnologie kunnen Hollister CeraPlus-stomaproducten en Dansac NovaLife TRE-producten huidproblemen helpen voorkomen en de huid vanaf het begin gezond houden. Door te kiezen voor Hollister CeraPlus-stomaproducten of Dansac NovaLife TRE-producten kunnen mensen die stomazakjes gebruiken, het vertrouwen en de trots voelen van de zekerheid dat hun stomazakje hun huid helpt te beschermen, waardoor ze optimaal kunnen leven.  

Hollister streeft er, met de accreditatie van de SHA, naar om de ervaring van elke uniek individu te verbeteren, waardoor het leven mooier en beter wordt voor iedereen die onze producten gebruikt.  

James Stalley van de Skin Health Alliance zegt: 

“We zijn blij Hollister Incorporated te mogen verwelkomen in de groep merken die onze accreditatie hebben behaald, waarmee ze hun toewijding tonen aan het bevorderen van een gezonde huid in hun producten. Deze accreditatie is toegekend nadat ons gespecialiseerd panel onafhankelijk het Hollister CeraPlus-portfolio en het Dansac NovaLife TRE-portfolio heeft beoordeeld om er zeker van te zijn dat de gebruikte materialen en formuleringen voldoen aan een uniek pakket veiligheids- en werkzaamheidscriteria van de SHA.” 

 

Lees meer over ons CeraPlus-stomaportfolio.


Dansac en NovaLife TRE zijn handelsmerken van Dansac A/S

  1. Burch J, Marsden J, Boyles A, Martin N, Voegeli D, McDermott B, Maltby E. Keep it simple: peristomal skin health, quality of life and wellbeing. Best practice consensus document on skin health. Br J Nurs. 2021; 30(6, Supp 1):1–24 
  2. Dermatological Accreditation, Skin Health Alliance. Verkrijgbaar bij: https://www.skinhealthalliance.org/what-we-do
  3. https://journals.lww.com/jwocnonline/fulltext/2020/07000/lessons_learned_about_peristomal_skin.15.aspx
 

Remois-Logo_50x44*CeraPlus-producten bevatten de Remois-technologie van Alcare Co., Ltd.